pátek, února 15, 2002

Aleš prišiel o ucho pre dlh za psa

SME, 15.02.2002 - Prešli dva mesiace a Roman naliehal, aby Aleš splatil dlžobu. Pred časom mu predal psa, ale peniaze zaň ešte nedostal. Predaného psa nechcel späť, vymáhal peniaze: dve a potom tritisíc korún. Schmatol útleho sedemnásťročného Aleša, ktorý vyrastal v rodine kolotočiara a naložil ho do škodovky.

Spolu s ďalšími kumpánmi prejazdili celý chotár, ale nenašiel sa nikto, kto by Alešovi peniaze požičal, a ten mohol splatiť svoj dlh. Zakaždým, keď sa vrátil s prázdnymi rukami, dostal tvrdé rany. Nakoniec zamierili do krčmy, mala to byť posledná nádej. Ale márne. Aleš si myslel, že Roman len žartuje, keď sa vyhrážal, že príde o ucho, ak nedostane peniaze na ruku hneď. Dobiedzal, aby splatnosť ešte predĺžil. No Roman vytiahol nôž a po troch záberoch zostal Alešovi len spodný lalok. Roman odrezané ucho vyhodil chladnokrvne von oknom.

Z rany sa rinula krv a cesta autom pokračovala. Tentoraz do zlatomoravskej nemocnice. Uterák, ktorý si k hlave priložil, bol onedlho nasiaknutý krvou.

Cestou kumpáni vymysleli, čo má Aleš doktorom povedať - že mu vyletela karbobrúska. Inak ho Roman podreže. Lekárovi však bolo jasné, koľká bije a zavolal políciu. Rezača zatkli priamo v nemocnici a večer ostatných.

Roman je vo svojich 23 rokoch za nedeľné vyčínanie, navyše pod vplyvom alkoholu, obvinený z trestného činu vydierania. Sadzba je v jeho prípade 2 - 8 rokov väzenia. Okrem toho bol ešte v minulosti obvinený z trestného činu lúpeže spolupáchateľstvom a ublíženia na zdraví.