pondělí, července 14, 2008

Simkanič chce rozšířit výzkum na video

Marketing & Media, 14.7.2008 - Nový předseda výkonné rady Sdružení pro internetovou reklamu (SPIR) Ján Simkanič bude prosazovat rozšíření výzkumu návštěvnosti NetMonitor i na streamované video a přístup z mobilů. "Chci rovněž přispět k větší srozumitelnosti internetového prostředí pro zadavatele," řekl M&M Simkanič, který je výkonným ředitelem společnosti Internet Info (Lupa.cz, Slunečnice.cz nebo DigiZone.cz) a ve vedení SPIR nahradil Tomáše Búřila ze Seznam.cz.

I díky nové agendě přešly v Internet Info některé Simkaničovy pravomoci na dosavadního šéfredaktora Lupy Aleše Miklíka a šéfredaktora serveru Podnikatel.cz Michaela Hovorku. Miklík je nově vedoucím všech redakcí specializovaných serverů a Hovorka projektovým manažerem pro nové aktivity a rozvoj. Výkonná rada SPIR minulý týden také potvrdila ve funkci místopředsedy Tomáše Řeháka, ředitele OMD Digital.

Změny ve vedení sdružení následovaly po červnové valné hromadě, která zvolila novou výkonnou radu. V ní skončili Tomáš Jankůj z ARBOinteractive a Jana Doválelová z MindShare Interaction a místo nich zvolili členové vedoucího prodeje internetové reklamy CET 21 Petra Jelínka a Davida Martináska z Beyond Interactive. "Musíme co nejdříve nastavit a standardizovat pravidla videoreklamy," řekl P. Jelínek. "Cítím také nutnost narovnání pravidel měření NetMonitor tak, abychom zamezili účelovému, nelogickému a neprůhlednému započítávání návštěvnosti pod jednotlivé značky," dodal. SPIR má také novou metodologickou komisi.