pondělí, srpna 16, 2004

Reality na Primě: Balírna

Marketing & Media, 16.08.2004 - Do pořadu ČT 1 Vypadáš skvěle! o změně image investují Wella a Aquila Aqualinea.
Česká televize pokračuje v nasazovaní pořadů, které obsahují prvek reality show. Po Hodině pravdy to bude 18minutový pořad v týdenním cyklu Vypadáš skvěle! Zařadí ho ČT 1 ve středu večer po Banánových rybičkách. Autorem a moderátorem pořadu na hranici reality show a life-style magazínu, jenž je kompilací zahraničních formátů jako Extreme Makeover a Queer Eye for the Straight Guy, je Petr Lesák. Image přihlášených mužů a žen bude měnit tým odborníků na vizáž, vlasy a módu. Kamera nahlédne i do každodenního oblékání a úpravy zevnějšku, což budou glosovat pozvaní porotci. Sponzoři pořadu jsou Wella a Karlovarské minerální vody se svou značkou Aquila Aqualinea (sponzorují také Miss ČR). V pořadu se uplatní i product placement, jelikož se jeho část bude natáčet ve studiích Wella a budou využívány produkty této společnosti, patřící pod koncern Procter & Gamble.
Druhým novým formátem bude čtvrteční 12minutová série satirického týdeníku Budování státu. Známé osobnosti bude imitovat Petr Jablonský.
Na čtvrteční večery jsou naplánovány reprízy 16 filmů, které byly oceněny Českým lvem, a od pondělí 6. 9. uvede ČT 1 10dílný seriál Náměstíčko, s nímž spojil své jméno formou sponzoringu Ambi Pur producenta Sara Lee.
Ne zcela dořešené jsou posuny v televizní zábavě. Nová programová ředitelka Eva Vrtišková avizovala vznik nejméně tří komponovaných večerů odvysílaných k jubileu některého z českých bavičů; prvním bude Vladimír Menšík. Na obrazovky se vrátí magazín Paskvil a zásadnější změny čekají kontroverzní pořad Pomeranč.
Prima TV poprvé sáhne tento podzim k reality show seznamovacího typu Balírna. Od září nasadí dva nové formáty: inovovaný pořad Kinobazar, ve kterém promítaní reklam nahradí ukázky ze starých českých filmů, a publicistiku Proti srsti.